Designed and built with care, filled with creative elements

Top
Image Alt
  /  Educatie   /  Teste inițiale pentru elevii de clasa a VIII-a au fost publicate de Ministerul Educației, la materiile la care nu există încă manuale din cauza eșecului licitației

Teste inițiale pentru elevii de clasa a VIII-a au fost publicate de Ministerul Educației, la materiile la care nu există încă manuale din cauza eșecului licitației

Teste inițiale și materiale de susținere a învățării pentru recapitulare au fost publicate de Ministerul Educației pentru elevii de clasa a VIII-a, la acele materii la care instituția nu a terminat încă licitația pentru manuale școlare. Materialele sunt concepute pentru prima săptămână de școală. Amintim că testele inițiale (care verifică nivelul de cunoștințe al elevilor la început de semestru) au fost printre primele activități eliminate din obligația cadrelor didactice, pe motiv că ar fi birocratice, de către Comisia de tăiat hârtii înființată de ministrul Monica Anisie.

Disciplinele la care elevii de clasa a VIII-a nu au încă manual și pentru care au fost concepute aceste materiale sunt: Limba și literatura română, Biologie, Chimie, Informatică și TIC, Geografie, Educație tehnologică și aplicații practice, Educație socială și Consiliere și dezvoltare personală. 

Descarcă Testele și Materialele de recapitulare publicate de Ministerul Educației pentru prima săptămână de clasa a VIII-a:

Limba și literatura română – Lecția 1 – Recapitulare inițială Download

Limba și literatura română – Lecția 2 – Textul liric Download

Limba si literatura romana – Lectia 3 – Textul dramatic Download

Biologie clasa a VIII-a Recapitulare Download

Chimie clasa a VIII-a Recapitulare Download

Chimie clasa a VIII-a Lectia 2 Recapitulare Download

Informatica si TIC clasa a VIII-a Recapitulare Download

Geografie clasa a VIII-a Test inițial Varianta 1 Download

Geografie clasa a VIII-a Test inițial Varianta 2 Download

Geografie Barem Test inițial Varianta 1 Download

Geografie Barem Test inițial Varianta 2 Download

Educație tehnologică și aplicații practice clasa a VIII-a Download

Educație socială – Introducere în educația economico-financiară clasa a VIII-a Download

Lecția 1 Educație economico-financiară Download

Consiliere și dezvoltare personală clasa a VIII-a Lecția 1 Recapitulare Download

Licitația pentru manualele de clasa a VIII-a a fost lansată cel mai timpuriu, de când a început înnoirea curriculară și până acum. Deși inițiată în luna decembrie 2019, licitația nu este finalizată nici până în acest moment, elevii și profesorii fiind nevoiți să înceapă cel mai imprevizibil an școlar și fără manuale la 8 materii.

Sursa articol: www.edupedu.ro.

Posteaza un comentariu