Designed and built with care, filled with creative elements

Top
Image Alt

Stil Asertiv

Testare Stil Comunicare

a

Testare Stil Comunicare – va fi disponibila incepand cu saptamana
22-27 Ianuarie.

2 Chestionare

Cele doua chestionare, care fac parte din Testare Stil Comunicare, ne vor ajuta sa ii intelegem mai bine pe copii si care le vor fi de folos in pregatirea pe care o fac in cele doua centre ale noastre, sunt gata.
Din pacate este foarte dificil sa controlam modul in care comunica ceilalti oameni cu noi. Partea buna este ca acum putem alege, la randul nostru, cum sa comunicam noi cu ei.

Scopul, pentru care ne dorim sa cunoastem stilul dominat de comunicare, este de a ajuta cursantii sa ajunga cat mai aproape posibil de stilul ASERTIV. Asertivitatea este un talent, care poate fi cultivat si care ne ajuta sa minimizam stresul unei comunicari. De asemenea ne ajuta la imbunatatirea relatiilor interumane.
O comunicare cat mai eficace este importanta pentru a putea sa ne atingem scopul atunci cand interactionam cu altii, cand ne exprimam opinii sau dorinte.

3 Stiluri de Comunicare

Asertiv, Pasiv si Agresiv sunt cele trei stiluri de comunicare.

Stilul Pasiv este reprezentat prin comunicarea scopului unui individ, in mod inactiv si ineficient. Stilul Agresiv implica o comunicare de forma activa dar maniera comunicarii scopului individului nu este una potrivita.
Stilurile Asertiv si Pasiv se diferentiaza prin faptul ca, persoana are un rol activ in comunicare. Stilul Asertiv se diferentiaza de cel Agresiv prin modalitatea in care se face comunicarea.

Un talent care poate fi cultivat

ASERTIVITATEA inseamna comunicare autentică si eficienta, construind in timp real o relatie pe termen lung. Pentru a putea atinge, pe cat posibil, obiectivele unui comportament asertiv, in cadrul orelor de curs se pot practica tehnici de ”Antrenament Asertiv”. Acestea vor fi transmise si catre parintii/familiile elevilor, care au avut punctaje scazute la acest stil de comunicare.

Dorim sa cunoastem tipul de temperament al elevilor nostri. Astfel putem sa ii indrumam cum sa lucreze pentru corectarea problemelor in acord cu recomandarile date in interpretarea chestionarului.

Pentru programarea testarii va rugam sa ne contactati AICI

Posteaza un comentariu