Designed and built with care, filled with creative elements

Top
Image Alt
  /  Bacalaureat   /  Subiectele și Baremele de corectare și notare pentru Limba română, simularea examenului de Bacalaureat 2024

Subiectele și Baremele de corectare și notare pentru Limba română, simularea examenului de Bacalaureat 2024

Baremele de notare și corectare pentru proba de Limba și literatura română de la simularea examenului de Bacalaureat 2024 au fost publicate de Ministerul Educației. Luni, 4 martie, a avut loc proba scrisă la Limba și literatura română de la simularea pentru BAC 2024.

Subiectele de la simularea probei de de Limba și literatura română au fost primite de elevi la ora 9, iar timpul de rezolvare a fost de 3 ore.

Baremul pentru profilul real şi profilul tehnologic:

Subiectul pentru profilul real şi profilul tehnologic:

Baremul pentru profilul uman:

Subiectul pentru profilul uman:

Ministerul Educației (ME) a transmis că este vorba de peste 146.000 de elevi de liceu care vor fi repartizați în peste 1.320 de centre de examen. Notele nu se trec de regulă în catalog, „însă, prin excepție, la solicitarea scrisă a elevului/a părintelui, acestea pot fi consemnate în catalog”, conform informării ME.

Rezultatele de la simulare, pe 15 martie, nu vor fi făcute publice, dar vor fi comunicate prin profesorii elevilor. La simularea Evaluării Naționale 2024 pentru elevii de clasa a VIII-a, rezultatele s-au comunicat pe 23 februarie în unele cazuri sau pe 26 februarie, luni, pentru elevii care erau cu câteva zile înainte în vacanța mobilă. Profesorii au discutat apoi pe marginea lucrărilor cu elevii și părinții după ce borderourile au ajuns în școli, marți, 27 februarie, potrivit surselor Edupedu.ro.

Calendarul simulării probelor scrise ale examenului național de Bacalaureat 2024:
  • 4 martie 2024: Proba E) a) – probă scrisă – Limba şi literatura română
  • 5 martie 2024: Proba E) c) – probă scrisă – proba obligatorie a profilului
  • 6 martie 2024: Proba E) d) – probă scrisă – proba la alegere a profilului şi specializării
  • 7 martie 2024: Proba E) b) – probă scrisă – Limba şi literatura maternă
  • 15 martie 2024: Comunicarea rezultatelor

Sursa articol: www.edupedu.ro.

Posteaza un comentariu