Designed and built with care, filled with creative elements

Top
Image Alt
  /  General   /  Reprezentanții Centrului Național de Evaluare și Examinare spun că subiectele pentru Evaluările Naționale de la clasele a II-a, a IV-a și a VI-a au aceeași structură ca și cele de anul trecut.

Reprezentanții Centrului Național de Evaluare și Examinare spun că subiectele pentru Evaluările Naționale de la clasele a II-a, a IV-a și a VI-a au aceeași structură ca și cele de anul trecut.

BUCUREȘTI, 10 apr – Sputnik, Georgiana Arsene. Potrivit calendarului aprobat de  Ministerul Educației Naționale, elevii claselor a II-a, a IV-a și a VI-a vor susține, în acest an, evaluările în luna mai, adică după vacanța de Paște 2019.

Reamintim că Ecaterina Andronescu, ministrul Educației Naționale, s-a arătat nemulțumită de subiectele Evaluării Naționale, motiv pentru care a anunțat că va avea o discuție cu cei care le elaborează.

Reprezentanții Centrului Naționale de Evaluare și Examinare spun, însă, că subiectele pentru EN II, IV și VI care vor fi administrate în luna mai 2019 au aceeași structură ca și cele din 2018.

”Pentru EN II, EN IV, EN VI sunt valabile ca modele subiectele publice, administrate în anul anterior, ce pot fi găsite la adresa: subiecte2018.edu.ro. Subiectele pentru EN VIII și Bacalaureat sunt în concordanță cu programele școlare în vigoare pentru fiecare disciplină”, informează edupedu.ro, citându-i pe reprezentanții Centrului Național de Evaluare și Examinare.

Rezultatele de la Evaluarea Națională de la clasele a II-a, a IV-a și a VI-a nu se trec în catalog și nici nu se anunță deschis la clasă. Fiecare părinte va afla direct de la învățătoare și dirigintă în ce măsură copilul cunoaște informațiile prevăzute în program și ce trebuie făcut pentru a acoperi lacunele acolo unde există.

Calendar Evaluarea Națională la finalul clasei a II-a în anul școlar 2018-2019

În data de 7 mai 2019, elevii vor susține proba scrisă de Limbă Română sau de Limbă Maternă, a doua zi, este programată proba de citit la Limba Română sau la Limba Maternă, în data de 9 mai, proba scrisă de Matematică, iar în 10 mai proba scrisă de Limba Română pentru elevii aparținând minorităților naționale, precizează sursa citată.

Calendar Evaluare clasa a IV-a 2019

În data de 14 mai 2019 are loc proba de Limba Română – scris, 15 mai, Limba Maternă, 16 mai, Matematică.

Calendar Evaluare clasa a VI-a 2019

În data de 22 mai 2019 este programată proba de Limbă și comunicare, iar în data de 23 mai, Matematică și Științe ale Naturii.

În zilele libere prevăzute de lege și de contractul colectiv de muncă NU se face școală, stabilește Ministerul. În ziua de 5 iunie (Ziua învățătorului), nu există o regulă aplicată de la centru tuturor școlilor. Ministerul Educației a anunțat că, în aceste zile, școlile vor organiza “manifestări specifice”, însă numai cele care nu au prevăzute ca zile libere aceste date în contractul colectiv de muncă.

Anul școlar 2018-2019 este printre cele mai scurte din ultimii 10 ani. Și aceasta fiindcă are 34 de săptămâni de cursuri ce totalizează 168 de zile efective de școală pentru copii, comparativ cu 175 în medie în anii anteriori.

Sursă: http://www.m.ro.sputnik.md

Posteaza un comentariu