Designed and built with care, filled with creative elements

Top
Image Alt
  /  Evaluare Nationala   /  Noi materii la examenul de Capacitate: din 2021, se introduce şi o limbă străină, informatică, competenţe civice şi sociale şi ştiinţe

Noi materii la examenul de Capacitate: din 2021, se introduce şi o limbă străină, informatică, competenţe civice şi sociale şi ştiinţe

Ministrul Educaţiei Valentin Popa a declarat că vrea să schimbe procedura de desfăşurare a Evaluării Naţionale la sfârşitul ciclului gimnazial. Concret, oficialul a afirmat că elevii care anul acesta au terminat clasa a V-a vor susţine la sfârşitul gimnaziului Evaluarea Naţională şi la o limbă străină, la informatică, la competenţe civice şi sociale, cât şi la ştiinţe, după cum prevede Legea Educaţiei din 2011.

Ministerul Educaţiei a transmis pentru Hotnews că începând cu generaţia de elevi care a terminat clasa a V-a în anul şcolar 2017 – 2018, Evaluarea Naţională va fi susţinută în acord cu prevederile din Legea Educaţiei. Concret, cadrul legislativ în vigoare prevede că: La finalul clasei a VIII-a, în baza unei metodologii elaborate de Ministerul Educaţiei Naţionale, se realizează o evaluare naţională obligatorie a tuturor absolvenţilor. Rezultatele evaluării se exprimă printr-un punctaj, similar testelor internaţionale.

Evaluarea se realizează prin următoarele probe:

a) o probă scrisă la limba şi literatura română;

b) o probă scrisă la limba maternă;

c) o probă scrisă transdisciplinară la matematică şi ştiinţe;

d) o probă scrisă la o limbă de circulaţie internaţională;

e) o probă practică de utilizare a calculatorului, susţinută în timpul anului;

f) o probă orală transdisciplinară de evaluare a competenţelor civice şi sociale, susţinută în timpul anului.

Iulian Cristache, preşedintele Federaţiei Naţionale a Asociaţiilor de Părinţi, a declarat în urmă cu o săptămână că Ministerul Educaţiei vrea să introducă teze unice la clasele a VII-a şi a VIII-a, care să înlocuiască media de gimnaziu şi să conteze 20% în media de admitere la liceu.

Sursa: http://www.adevarul.ro

Posteaza un comentariu