Designed and built with care, filled with creative elements

Top
Image Alt
  /  General   /  Ministrul Educatiei: “Mai putine teme pentru elevi. Fondul clasei sau fondul scolii nu trebuie sa existe. Voi face vizite neanuntate in scoli”

Ministrul Educatiei: “Mai putine teme pentru elevi. Fondul clasei sau fondul scolii nu trebuie sa existe. Voi face vizite neanuntate in scoli”

Ministrul Educatiei, Monica Anisie, a vorbit despre planurile sale pentru perioada in care se va afla in fruntea ministerului Educatiei. Cateva dintre masurile pe care si le propune sunt modificarea volumului de teme pentru elevi, desfiintarea fondului clasei sau al scolii si vizite neanuntate in scoli.

Viziunea ministrului Educatiei despre modul de predare este ca elevii trebuie invatati sa gandeasca, nu doar sa memoreze.
“Sa invatam sa gandim, nu sa reproducem. Asta a fost intotdeauna deviza mea, pentru ca, fiind vorba de limba romana, toata lumea se gandeste ca trebuie sa invatam pe de rost niste comentarii. Nu. Pentru ca noi trebuie sa le construim copiilor niste competente. ori aceste competente nu se pot dezvolta punandu-l sa memoreze niste comentarii ale altora. Macar atat sa faci tu ca profesor, sa incepi sa il lasi si pe el sa aiba o parere personala. stiu ceea ce spuneti dumneavoastra, exista inca profesori care dicteaza copiilor ceea ce trebuie sa invete. Nu aceasta este solutia. O sa incerc sa dezvolt in cadrul Ministerului Educatiei intalniri cu profesorii la firul ierbii. imi propun sa merg si sa discut cu profesorii, avand alaturi si specialisti din domeniul stiintelor educatiei”, a declarat Anisie, intr-un interviu pentru Stirile Pro Tv.
Mai mult, ministrul anunta ca intentioneaza sa faca vizite neanuntate prin scoli, chiar de saptamana viitoare: “Vreau sa merg in scoli fara sa anunt in vreun fel prezenta mea acolo, pentru ca nu sunt persoana careia sa-i placa festivismul”, a mai spus Monica Anisie.
Ministrul a mai afirmat ca incearca sa gaseasca o solutie si pentru modificarea programului prea incarcat al elevilor: “Exista si aceasta situatie in care copiii stau 6-7 ore la scoala, zilnic, si mai petrec 1-2 ore acasa, realizand numai temele scrise. Eu ma refer la temele scrise, dar mai trebuie sa si invete. Astfel, elevii muncesc mai mult decat, poate, parintii lor”, mai spune Monica Anisie.
Elevii nu vor mai avea atat de multe teme de facut acasa, mai promite ministrul, care declara ca va milita ca programele after-school sa existe in toate scolile, iar elevii sa isi poate face temele la scoala.
Fondul scolii, ilegal
Cat despre controversatul “fond al scolii”, ministrul Educatiei spune ca acesta nu ar trebui sa existe.
“Aici, stiti cum este, fondul scolii nu trebuie sa existe. Exista cadru legal care precizeaza foarte clar, nu se colecteaza fondul clasei sau fondul scolii. Unitatile de invatamant in care se realizeaza aceste fonduri, nici nu stiu cum sa le spun, ar trebui sa respecte prevederile legale”, a mai spus ministrul Educatiei.
Monica Anisie este profesor de limba romana de aproximativ 25 de ani, iar acum vrea sa se efectueze un audit in minister, pentru a-si face o idee despre directiile care le va urma.
Sursă: http://www.portalinvatamant.ro

Posteaza un comentariu