Designed and built with care, filled with creative elements

Limba Engleza
Top
Image Alt

Limba Engleza

  /  Gimnaziu  /  Limba Engleza

Limba Engleza

Categories:
£120

About this course

Engleza este o limba folosita intensiv ca limba secundara sau ca limba oficiala pe intreg globul. Este limba dominanta pe plan international in domeniile comunicatiei, stiintei, afacerilor, aviatiei, divertismentului, radioului si diplomatiei.

Cunoasterea limbii engleze este necesara pentru angajarea in anumite domenii, profesii sau ocupatii, sau atunci cand calatoresti. De retinut este faptul ca, peste un miliard de oameni din intreaga lume vorbesc engleza macar la un nivel de baza. Engleza este de asemenea una din cele sase limbi oficiale ale Natiunilor Unite.

Limba Engleza face parte din familia limbilor indoeuropene, si din subramura limbilor vest germanice, mai exact sectiunea de limbi anglo-saxone, care erau vorbite in nord-vestul Germaniei.

Stiati ca….

“Anglosfera” este compusa din zonele unde se vorbeste Limba Engleza si este compusa din:

1. zona unde se vorbeste ca limba nativa: Anglia, Australia, Canada, Irlanda, Noua Zeelanda, Statele Unite ale Americii;
2. zona unde se vorbeste ca limba secundara: Commonwealth-ul Caraibean, India, Sri-Lanka, Pakistan, Africa de Sud;

– Peste 380 de milioane de persoane vorbesc limba engeza ca limba materna;
– Peste un miliard de oameni din intreaga lume vorbesc engleza, macar la nivel de baza;
– Este una din cele 6 limbi oficiale ale Natiunilor Unite;
– Este cea mai studiata limba in Uniunea Europeana, unde 89% dintre elevi au limba engleza ca materie de studiu, 32% dintre elevi studiaza franceza, 18% studiaza germana si doar 8% dintre elevi studiaza spaniola.

Pentru mai multe informatii despre Limba Engleza va rugam sa accesati aici.