Designed and built with care, filled with creative elements

Istorie / Geografie
Top
Image Alt

Istorie / Geografie

  /  Liceu  /  Istorie / Geografie

Istorie / Geografie

Categories:
£140

About this course

Istorie

Istoria studiaza evolutia societatii omenesti din trecut pana in prezent. Ea incearca sa explice sau sa faca perceptibile timpurile care s-au scurs si surprinde evenimentele politice, economice, sociale si culturale, pornind de la surse (documente scrise, istorie orala, obiecte, etc.). Istoria este o relatare, o constructie a unei imagini a trecutului, facuta de oameni si inscrisa in epoca in care este scrisa.

„Un popor care nu-si cunoaște istoria e ca un copil care nu-si cunoaste parintii.” — Nicolae Iorga

Istoria poate fi considerata un laborator din care extragem informatii, cauze, consecinte, dovezi ale dezvoltarii speciei umane in stadiile si complexitatea ei.

Geografie

Geografia (inseamna a descrie Pamantul) are patru directii traditionale ale cercetarii: analiza spatiala a fenomenelor naturale si umane, studiul fizic (al locurilor si regiunilor), studiul relatiei dintre om si fenomenele pamantului.

Prima persoana care a folosit termenul “geografie” a fost Eratosthenes (276-194 i.Hr.). Insa, geografia moderna este o disciplina cuprinzătoare care incearca sa inteleaga Pamantul cu toate complexitatile sale naturale si artificiale — nu doar unde sunt obiectele, dar si cum au fost create.