Designed and built with care, filled with creative elements

Informatica
Top
Image Alt

Informatica

  /  Liceu  /  Informatica

Informatica

Categories:
£160

About this course

Informatica desemneaza stiinta procesarii sistematice a informatiei, in special a procesarii cu ajutorul calculatoarelor. Termenul englezesc corespunzător este Computer Science (stiinta calculatoarelor).
Informatica s-a dezvoltat ca stiinta din matematica, in timp ce dezvoltarea primelor calculatoare isi are originea in electrotehnica si telecomunicatii. De aceea, calculatorul reprezinta doar dispozitivul pe care sunt implementate conceptele teoretice.

Cunostintele solide in domeniul IT sunt foarte cautate de marile companii din domeniu, atat pe plan national, cat si pe plan international, informatica ajungand astfel una dintre cele mai dorite materii de studiu.

Stiati ca…

– Informatica s-a dezvoltat ca stiinta din matematica, in timp ce dezvoltarea primelor calculatoare isi are originea in electrotehnica si telecomunicatii;
– Edsger Dijkstra afirma: „In informatica ai de-a face cu calculatorul, asa cum ai in astronomie cu telescopul”.
– Istoria informaticii incepe inainte de momentul aparitiei computerului digital. Inainte de anul 1920, termenul de „computer” se referea in limba engleza la o persoana care efectua calcule (un functionar).
– Prezenta ei este puternic amplificata de impactul pe care il are Internetul. Reteaua la nivel mondial a revolutionat comunicarea dintre companii, logistica, mass-media, dar si viata privata a fiecarui individ.