Designed and built with care, filled with creative elements

Top
Image Alt
  /  Educatie   /  Evaluarea Națională 2021: Conferință online pentru elevi și profesori, de prezentare a noii programe de examen la Limba și literatura română, miercuri la ora 15

Evaluarea Națională 2021: Conferință online pentru elevi și profesori, de prezentare a noii programe de examen la Limba și literatura română, miercuri la ora 15

Conferință online de prezentare a noii programe de examen la Limba și literatura română organizată de ministerul Educației miercuri, 16 decembrie, de la ora 15, potrivit unui comunicat primit de Edupedu.ro. Evenimentul este primul dintr-o serie dedicată Evaluării Naționale 2021, examen care se susține pentru prima dată după o nouă programă, de către elevi care au învățat după un nou curriculum bazat pe competențe, nu pe conținuturi.

Întâlnirea online este dedicată prezentării noii programe de examen pentru disciplina Limba și literatura română și a modalității de aplicare acesteia, în perspectiva examenului ce va fi susținut, în anul 2021, de elevii clasei a VIII-a.

Noua programă a fost aprobată prin ordinul de ministru nr. 3.472/10.03.2020.

Modelele de subiecte pentru Evaluarea Națională 2021 sunt aici.

Complementar acestor sesiuni vor fi organizate în următoarea perioadă întâlniri online cu specialiștii din Ministerul Educației și Cercetăriiai Centrului Național de Politici și Evaluare în Educație și ai Institutului de Lingvistică „Iorgu Iordan – Al. Rosetti”, sesiuni în care se va răspunde întrebărilor legate de competența lingvistică și de conținuturile ce vizează elementele de construcție a comunicării (de limbă și comunicare), mai scrie ministerul în comunicatul primit.

Ulterior, și programa de examen pentru disciplina Matematică va face obiectul aceluiași tip de abordare și prezentare. Obiectivul urmărit de minister și partenerii săi în acest demers este acela de pregătire a cadrelor didactice și a elevilor pentru Evaluarea Națională, examen pe care absolvenții clasei a VIII-a îl vor susține în anul 2021.

Sursa articol: edupedu.ro.

Posteaza un comentariu