Designed and built with care, filled with creative elements

Top
Image Alt
  /  Educatie   /  Evaluare Națională 2024. Varianta de rezervă de la proba de Matematică

Evaluare Națională 2024. Varianta de rezervă de la proba de Matematică

Subiectele de rezervă la proba de Matematică din cadrul Evaluării Naționale 2024 au fost publicate de Ministerul Educației. Procedura prevede să fie extrasă și o variantă de rezervă pentru a fi folosită în cazurile excepționale sau pentru eventuale incidente. Este vorba despre varianta nr. 2.

  • La proba scrisă de Matematică nu s-au prezentat 7400 de elevi de clasa a VIII-a, a anunțat Ministerul Educației. De precizat este că anul acesta a fost cel mai mare număr al elevilor neînscriși care erau înscriși în clasa a VIII-a, dar care nu au ajuns să fie înscriși la Evaluarea Națională din ultimii 5 ani, potrivit unei analize Edupedu.ro.
  • Proba pentru elevii care au studiat limba și literatura maternă este programată vineri, 28 iunie.
Publicăm varianta de rezervă:
Baremul variantei de rezervă
Calendar rezultate și depunerea contestațiilor

Primele rezultate vor fi afișate în data de 3 iulie, până la ora 14:00. Contestațiile pot fi depuse la centrele de examen sau transmise prin mijloace electronice, în zilele de 3 iulie (în intervalul orar 16:00 – 19:00) și 4 iulie (în intervalul orar 8:00 – 12:00).

“Elevii care depun/transmit contestațiile completează, semnează și depun/transmit și o declarație-tip în care se menționează că au luat cunoștință că nota acordată ca urmare a soluționării contestației poate modifica, după caz, nota inițială, prin creștere sau descreștere. Documentele sunt semnate și de către părinții/reprezentanții legali ai elevilor minori. Rezultatele finale vor fi afișate marți, 9 iulie.

Comunicarea rezultatelor obținute se face anonimizat prin coduri individuale care înlocuiesc numele și prenumele, atât în centrele de examen, cât și pe site-ul evaluare.edu.ro, respectându-se Regulamentul general privind protecția datelor personale. Codurile individuale vor fi distribuite elevilor pe bază de semnătură de primire, la prima probă susținută.

Media de admitere, pe baza căreia se realizează înscrierea în clasa a IX-a de liceu a absolvenților învățământului gimnazial, este media generală la evaluarea națională susținută de absolvenții clasei a VIII-a, calculată ca medie aritmetică, cu două zecimale, fără rotunjire, a notelor obținute la probele din cadrul Evaluării Naționale.

Ministerul Educației pune la dispoziția linia Televerde 0800801100 pentru sesizarea eventualelor disfuncționalități privind desfășurarea Evaluării Naționale. Numărul va fi disponibil pe durata probelor scrise.

Activitățile din cadrul evaluării naționale pentru absolvenții clasei a VIII-a se realizează prin intermediul platformei dedicate evaluării digitalizate.

Subiectele și baremul de corectare vor fi disponibile pe site-ul subiecte.edu.ro, în fiecare zi cu probă scrisă, începând cu ora 15:00″, anunță Ministerul Educației.

Sursa articol: www.edupedu.ro.

Posteaza un comentariu