Designed and built with care, filled with creative elements

Top
Image Alt
  /  Bacalaureat   /  DOCUMENT Ce reguli propune ISMB pentru revenirea la școală/ Cum se va da Bacalaureatul și Evaluarea Națională

DOCUMENT Ce reguli propune ISMB pentru revenirea la școală/ Cum se va da Bacalaureatul și Evaluarea Națională

Elevii din București vor veni pe rând la școală, propune Inspectoratul Școlar al Municipiului București într-un document trimis vineri către Ministerul Educației.

În primele două săptămâni revin la clase doar elevii din clasele a VIII-a și a XII-a. Aceștia vor da teze pe baza recapitulărilor și se vor încheia medii. Elevii lucrează pe grupe, maximum 15 în sală.

În următoarele două săptămâni vin elevii din clasele V-a, a VI-a, aVII-a, a IX-a, a X-a, a XI-a, în două schimburi, iar între schimburi are lor dezinfectarea spațiilor. La fel, elevii învață în grupuri de câte 15. Se dau teze se ascultă pe baza recapitulărilor, se încheie medii

Clasele I-IV încheie anul școlar online, cu calificative.

În privința Bacalaureatului, ISMB propune ca examenele scrise să se dea în săli de clase dotate cu camere audio video, cu câte 10 elevi în clasă, puși în ordine alfabetică. Elevii vor depune contestațiile online, iar acestea vor fi corectate de alți doi profesori decât cei de la evaluarea inițială.

Pentru Evaluarea Națională, ISMB propune ca în fiecare clasă de examen să fie câte 10 elevi, puși în ordine alfabetică. Toate documentele se depun la școala de proveniență a elevului, iar contestațiile se depun online. Elevii nu vor mai putea vizualiza lucrările.

ISMB a trimis propuneri și în privința examenului de titularizare și de definitivat. Una dintre variantele pentru titularizare este eliminarea concursului național.


Sursa articol: stiriedu.ro.

Posteaza un comentariu