Designed and built with care, filled with creative elements

Top
Image Alt
  /  General   /  Calendar Simulări Evaluarea Națională 2020 și Bacalaureat 2020 – Proiectul Ministerului Educației

Calendar Simulări Evaluarea Națională 2020 și Bacalaureat 2020 – Proiectul Ministerului Educației

Calendarul simulărilor de Evaluare Națională 2020 și BAC 2020 pus de oficiali în dezbaterea sindicatelor, reprezentanților elevilor și părinților prevede că simulările încep pe 23 martie, atât pentru clasele a VIII-a, cât și pentru a XII-a.

 

Reprezentanții Ministerului Educației “au adus la cunoștința” sindicatelor, elevilor și părinților prezenți astăzi în ședința Comisiei de Dialog Social că anul acesta “nu mai avem simulări la clasele a VII-a și a XI-a“, a declarat pentru Edupedu.ro președintele Federației Naționale a Asociațiilor de Părinți, Iulian Cristache.

Și Asociația Elevilor din Constanța a anunțat astăzi, 15 ianuarie 2020, că “elevii de clasele a XI-a și a VII-a nu vor mai susține anul acesta simulări pentru Bacalaureat, respectiv Evaluarea Națională, ca urmare a unei decizii a Ministerului Educației și Cercetării. Se dorește a fi lansat în dezbatere publică un nou model de subiecte, în luna februarie, valabile pentru examenele din anul 2021“.

Motivul pentru care Ministerul Educației nu mai organizează simulare la clasa a VII-a?
  • Elevii de clasa a VII-a învață după programa școlară nouă, iar Ministerul Educației nu a definitivat și aprobat, până în acest moment, programa de examen care va fi respectată la Evaluarea Națională de anul viitor, a declarat pentru Edupedu.ro reprezentantul părinților, după ședința derulată la Ministerul Educației.

Mi se pare o prostie să se renunțe la simulările de la clasa a VII-a și a XI-a, având în vedere că era singura posibilitate ca un elev să își dea seama la ce nivel de pregătire este în acel moment, astfel încât să accelereze învățarea pentru Evaluarea Națională și Bacalaureat, să aibă timp să se pregătească un an de zile“, a declarat Iulian Cristache, pentru Edupedu.ro.

Cristache a anunțat că Federația Asociațiilor de Părinți “nu a fost de acord cu propunerea Ministerului Educației de a se renunța la simulările de la clasele a VII-a și a XI-a. Motivul invocat de Minister a fost că programa de examen nu este definitivată și poate să cuprindă mai puțin decât le-a fost predat copiilor“.

În cadrul ședinței de astăzi de la Ministerul Educației, oficialii au avansat ideea că “renunțarea la simularea de la nivel național nu împiedică un profesor sau un director să organizeze simulare la nivelul școlii“.

Nu pun pe picior de egalitate o simulare făcută la nivelul unității de învățământ cu una națională, care angrenează toți copiii și unde poți avea o imagine de ansamblu la nivel național pe subiecte cu același grad de dificultate“, a precizat Cristache.

Calendar Simulări Evaluarea Națională 2020 pentru clasa a VIII-a – Proiectul Ministerului Educației

Tot în această dimineață, Ministerul a avansat și proiectul de calendar pentru simularea examenelor de Evaluare Națională și BAC 2020.

23 martie 2020 Limba și literatura română – Probă scrisă

24 martie 2020 Matematică – Probă scrisă

25 martie 2020 Limba și literatura maternă – Probă scrisă

3 aprilie 2020    Comunicarea rezultatelor

Calendar Simulări BAC 2020 – Proiectul Ministerului Educației:

23 martie 2020 Limba și literatura română – Probă scrisă – Proba E) a)

24 martie 2020 Matematică sau Istorie – Proba obligatorie a profilului – Proba E) c)

25 martie 2020 Limba și literatura maternă – Probă scrisă – Proba E) b)

26 martie 2020 Proba la alegere a profilului și specializării – Probă scrisă – Proba E) d)

3 aprilie 2020    Comunicarea rezultatelor

Sursă: https://www.edupedu.ro

Posteaza un comentariu