Designed and built with care, filled with creative elements

Top
Image Alt
  /  Educatie   /  Broșura de admitere la liceu 2020 a fost publicată în București: Media ultimului admis de anul trecut, la fiecare colegiu și liceu în parte

Broșura de admitere la liceu 2020 a fost publicată în București: Media ultimului admis de anul trecut, la fiecare colegiu și liceu în parte

Broșura de admitere la liceu 2020, care cuprinde informații cu privire la rutele pe care le pot urma absolvenții de clasa a VIII-a, profilurile de pregătire, condiţiile de admitere, a fost publicată astăzi de Inspectoratul Școlar București. Înscrierea în clasa a IX-a de liceu se face fără examen, pe baza mediei de admitere.

Media de admitere la liceu este formată din media generală pe care o obțin elevii la Evaluarea Națională (care are o pondere de 80%) şi media generală de absolvire a claselor a V-a – a VIII-a (care are o pondere de 20% în calculul mediei de admitere).

Înscrierea în clasa a IX-a se face prin repartizare computerizată, în ordinea descrescătoare a mediilor de admitere, în baza opţiunii candidatului pentru filiera, profilul, specializarea sau domeniul respectiv și în limita locurilor aprobate.

Planul de şcolarizare pentru clasa a IX-a București 2020, cuprins în Broșură

Vezi mai jos numărul de clase scoase la admitere de liceele din București și ultima medie de intrare de anul trecut.

În cazul în care doi candidaţi au medii de admitere egale, aceştia vor fi departajaţi folosind, în ordine, următoarele criterii:
a) media generală la Evaluarea Naţională din clasa a VIII-a
b) media generală de absolvire a claselor a V-a – a VIII-a;
c) nota obţinută la proba de limba și literatura română din cadrul Evaluării Naţionale;
d) nota obţinută la proba de matematică din cadrul Evaluării Naţionale;
e) nota obţinută la proba de limbă maternă din cadrul Evaluării Naţionale, respectiv nota de la proba de verificare a cunoștinţelor de limbă maternă, în cazul candidaţilor care solicită înscrierea la unităţi de învăţământ cu predare în limba minorităţilor naţionale.

Sursa articol: edupedu.ro.

Posteaza un comentariu