Designed and built with care, filled with creative elements

Top
Image Alt
  /  Bacalaureat   /  Baremele testelor de antrenament pentru Evaluarea Națională și Bacalaureat lansate de Ministerul Educației au fost publicate

Baremele testelor de antrenament pentru Evaluarea Națională și Bacalaureat lansate de Ministerul Educației au fost publicate

Baremele de evaluare și notare aferente testelor de antrenament pentru Evaluarea Națională și Bacalaureat au fost publicate de Ministerul Educației astăzi, 3 aprilie 2020. Amintim că Ministerul Educației a lansat luni câte 5 teste de clasa a VIII-a și a XII-a cu ajutorul cărora elevii aflați acum acasă din cauza pandemiei de coronavirus să se pregătească la materiile la care dau examenele naționale.

Ministerul Educației precizează că baremele de evaluare și de notare au ca rol autoevaluarea copiilor și “calibrarea” modului în care au fost redactate răspunsurile. Soluții de rezolvare a testelor de antrenament vor fi prezentate și în emisiunile Teleșcoala.

Testele vin în contextul în care ministrul Monica Anisie a declarat că săptămâna viitoare, la 3 săptămâni de la închiderea școlilor, va anunța care este soarta examenelor de Evaluare Națională și BAC din acest an.

De ce a lansat Ministerul Educației aceste teste de antrenament? Răspunsul Ministerului:
  • “În contextul suspendării cursurilor, pentru pregătirea elevilor în vederea susținerii examenelor naționale, Ministerul Educației și Cercetării a publicat un prim set de resurse de antrenament pentru elevii care vor susține examenele naționale.
  • Resursele de antrenament tip test, realizate împreună cu Centrul Național de Evaluare și Examinare, respectă modelul subiectului de examen.
  • Obiectivul publicării acestor resurse este acela de a exersa în această săptămână și de a continua efortul în vederea obținerii unor rezultate bune la viitoarele examene”.
Testele și Baremele de antrenament pentru Evaluarea Națională de clasa a VIII-a

Descarcă, în format .PDF, cele 5 Teste de Matematică pentru Evaluarea Națională:

Descarcă, în format .PDF, cele 5 Bareme de Matematică pentru Evaluarea Națională:

Descarcă, în format .PDF, cele 5 Teste de Limba și literatura română pentru Evaluarea Națională:

Descarcă, în format .PDF, cele 5 Bareme de la Limba și literatura română pentru Evaluarea Națională:

Bacalaureat – Testele de antrenament la Limba română
Bacalaureat – Testele de antrenament la Matematică
Bacalaureat – Testele de antrenament la Chimie
Bacalaureat – Testele de antrenament la Fizică

Toate școlile și grădinițele sunt închise de pe data de 11 martie 2020 până cel puțin după Paște – potrivit anunțurilor oficiale – pentru a limita răspândirea noului coronavirus.

Testele de antrenament vin după ce ministrul Monica Anisie a exclus scenariul înghețării anului școlar și a declarat că săptămâna viitoare va prezenta public scenariile pe care ministerul Educației le are privitoare la continuarea anului școlar, la examenele de Evaluare Națională sau Bacalaureat, potrivit Digi24.ro.

Înghețarea anului școlar nu se ia în calcul sub nicio formă. Dacă ne uităm bine, trei sferturi din anul școlar a fost deja parcurs. Deci nu se pune problema înghețării anului școlar”, a precizat Anisie.

Săptămâna viitoare este prima săptămână din Vacanța de Paște.

Edupedu.ro prezintă succint structura oficială a anului școlar 2019-2020 – neschimbată până acum
Semestrul al II-lea (20 săptămâni)

Cursuri:                           Luni, 13 ianuarie 2020 – Vineri, 3 aprilie 2020
Vacanţa de primăvară: Sâmbătă, 4 aprilie 2020 – Marți, 21 aprilie 2020
Cursuri:                           Miercuri, 22 aprilie 2020 – Vineri, 12 iunie 2020
Vacanţa de vară:           Sâmbătă, 13 iunie 2020 – data din septembrie 2020 la care încep cursurile anului școlar 2020-2021

Ordinul încă aflat în vigoare prevede următoarele excepții la structura anului școlar 2019-2020:

  • pentru clasele a XII-a, a XIII-a seral și frecvență redusă, anul școlar are 33 de săptămâni de cursuri și se încheie pe 29 mai 2020
  • pentru clasa a VIII-a, anul școlar are 34 de săptămâni de cursuri și se încheie pe 5 iunie 2020
  • pentru clasele liceale – filiera tehnologică și pentru clasele din învățământul profesional, anul școlar are 37 de săptămâni de cursuri

Programul Școala altfel ar fi trebuit să se desfășoare în perioada 7 octombrie 2019 – 29 mai 2020, pe o perioadă de 5 zile consecutive lucrătoare, la decizia școlii.

Sursa articol: edupedu.ro.

Posteaza un comentariu